logo

BERD oferă un împrumut de 2 milioane de euro pentru eficienţa energetică în Moldova


https://www.ipn.md/ro/berd-ofera-un-imprumut-de-2-milioane-de-euro-pentru-eficienta-energetica-in-mold-7966_1005371.html

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) acordă un împrumut de 2 milioane euro pentru Mobiasbancă - Groupe Société Générale pentru a susţine eficienţa energetică în Moldova. Finanţarea din partea BERD va fi acordată sub formă de împrumuturi pentru a îmbunătăţi casele ca să devină mai eficiente din punct de vedere energetic, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Mobiasbancă, împrumutul este parte a Liniei de Finanţare pentru Eficienţă Energetică din Moldova în domeniul rezidenţial (MoREEFF). Directorul BERD pentru Caucaz, Moldova şi Belarus, Paul-Henri Forestier, a menţionat că această nouă finanţare Mobiasbancă pentru eficienţa energetică în spaţiul rezidenţial vine la numai o lună de la semnarea împrumutului pentru eficienţa energetică în sectorul privat.

Mobiasbancă a mai primit recent o finanţare de 3 milioane de euro de la BERD pentru acordarea de credite întreprinderilor ce investesc în eficienţa energetică. „Mă bucură enorm continuarea colaborării noastre cu BERD, iar astăzi ne alăturăm Liniei de Finanţare pentru Eficienţă Energetică din Moldova în domeniul rezidenţial, special concepută pentru persoanele fizice, interesate de îmbunătăţirea condiţiilor de trai şi implementarea măsurilor de economisire a energiei”, a spus preşedintele Mobiasbancă - Groupe Société Générale, Ridha Tekaia.

Mobiasbancă oferă posibilitate clienţilor de a obţine un credit la o rată mai bună şi o componentă de grant până la 35% din creditul oferit după implementarea cu succes a proiectului.

BERD are acum 96 de proiecte investiţionale semnate în ţară, acoperind domeniile energetic, transport, business agricol, industrie generală şi sectorul bancar, în valoare totală de 743 milioane de euro.