logo

Beneficiile consumului de apă sunt promovate la grădiniţă


https://www.ipn.md/ro/beneficiile-consumului-de-apa-sunt-promovate-la-gradinita-7967_1019018.html

Aproximativ 79% din populaţie nu consumă suficientă apă, fapt ce duce la apariţia mai multor afecţiuni. Pentru a preveni deshidratarea organismului şi pentru a promova un mod sănătos de viaţă chiar din vârstă fragedă, Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a municipiului Chişinău organizează o campanie de informare în grădiniţe, transmite IPN.

Şefa direcţiei, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a declarat că scopul este de a înrădăcina cultura consumului de apă potabilă de calitate şi de a informa populaţia despre necesitatea consumului corect de apă pentru a rămâne sănătoşi şi tineri. În fiecare instituţie de învăţământ prezentările sunt făcute într-un mod accesibil atât copiilor, cât şi părinţilor. Pentru cei mici a fost identificată o echipă de animatori de la Teatrul „Licurici”, care prezintă animaţii tematice, experimente şi sesiuni interactive. Pentru părinţi şi educatori medicii igienişti promovează prezentări speciale.

„De la începutul proiectului, din octombrie 2014, am organizat instruiri în peste 50 de grădiniţe din capitală. O societate sănătoasă o putem educa la o vârstă timpurie. Evident, e mai greu de schimbat un mod de viaţă deja format”, a spus Tatiana Tverdohleb.

Direcţia  intenţionează să extindă proiectul în toate instituţiile de învăţământ din municipiul Chişinău. Pe parcursul săptămânii curente, campania de informare se va desfăşura în mai multe gradiniţe, iar evenimentele se încadrează în activităţile planificate pentru a marca Ziua Mondială a Apei, marcată anual pe 22 martie.