logo

BCS anunță pentru această sesiune parlamentară mai multe acțiuni în raport cu Guvernul


https://www.ipn.md/ro/bcs-anunta-pentru-aceasta-sesiune-parlamentara-mai-multe-actiuni-7965_1099266.html

În această sesiune parlamentară, fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor va iniția mai multe acțiuni în raport cu Guvernul. BCS mai spune că a pregătit mai multe proiecte și speră ca dreptul la inițiativă legislativă să-i fie respectat. Declarații în acest sens au fost făcute de către președintele fracțiunii, Vlad Batrîncea, vicepreședinte al Parlamentului, la începutul sesiunii de toamnă, transmite IPN.

Vlad Batrîncea a declarat că în sesiunea precedentă opoziția a venit cu zeci de proiecte de inițiative legislative, însă acestea nu au fost susținute de către majoritatea parlamentară. La fel, opoziți a făcut zeci de demersuri pentru a fi audiați membrii cabinetului de miniștri și reprezentanții altor instituții de stat, însă nici unul dintre acestea nu a fost susținut.

Potrivit lui, în această sesiune, fracțiunea BCS va folosi orice ocazie legală pentru ca Parlamentul să cheme la raport și audieri executivul. Socialistul a mai spus că fracțiunea a pregătit câteva zeci de inițiative de ordin social și economic. „Sperăm să existe un climat sănătos și să încetăm să catalogăm opoziția și deputații cu alte opinii într-o manieră nereușită, neinspirată, așa cum a fost până acum. Actualul Parlament se află deja  în al treilea an de activitate și în curând va trebui să răspundă la întrebările cetățenilor”, a spus deputatul BCS.

Vlad Batrîncea și-a exprimat speranța că această sesiune va demonstra că mai există căi și soluții pentru îmbunătățirea activității Parlamentului.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, legislativul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an.