logo

Bărbatul împușcat în sectorul Râșcani făcea parte dintr-o grupare criminală, IGP


https://www.ipn.md/ro/barbatul-impuscat-in-sectorul-rascani-facea-parte-dintr-o-7967_1105690.html

Poliția examinează versiunea unei reglări de conturi în cazul omorului din sectorul Râșcani al capitalei. Și anume, reglare de conturi între grupări criminale sau lichidarea intenționată a victimei pentru a împiedica unele declarații pe care le-ar fi putut face într-un dosar. Potrivit IGP, bărbatul de 41 de ani care a fost ucis este de origine turcă și făcea parte dintr-o grupare criminală, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliției precizează că bărbatul împușcat a fost anunțat pe canalele Interpol de către autoritățile de drept ale Regatului Unit al Marii Britanii cu scop de arest și extrădare, fiind învinuit de comiterea unor infracțiuni de contrabandă și comercializarea heroinei.

Acesta nu a fost extrădat până acum deoarece a depus cerere de azil. Acum doi ani, i-a fost refuzată procedura de azil, dar până în prezent nu există o decizie definitivă a instanței de judecată pe acest caz. 

Mai mult, acesta a fost plasat în arest, cu ulterioara extrădare, dar a fost eliberat din arest în urma deciziei instanței de judecată.

„Îndemnăm la calm cetățenii, toată poliția este mobilizată pentru a reține suspectul. Rugăm șoferii să fie cooperanți și să nu fie deranjați de verificările care se efectuează în capitală și suburbii”, transmite IGP.

Bărbatul de origine turcă a fost împușcat în plină zi în timp ce se afla la o terasă din sectorul Râșcani al capitalei. În el a tras de câteva ori un bărbat pe trotinetă, care era mascat. Poliția a publicat imagini cu țintașul, cu îndemnul către populație să apeleze de urgență 112 în caz că îl observă. De asemenea, oamenii sunt îndemnați să evite contactul cu acesta, deoarece este înarmat.