logo

Bărbat condamnat la 12 ani, după ce a ținut captivă și a violat o minoră


https://www.ipn.md/ro/barbat-condamnat-la-12-ani-dupa-ce-a-tinut-7967_1107935.html

Un bărbat de 63 de ani a fost condamnat la 12 ani de închisoare în penitenciar de tip închis, pentru că a ținut în captivitate și exploatat sexual o minoră de 17 ani, timp de mai multe zile. Aflat în Piața Centrală din capitală, individul a forțat fata să meargă la el acasă, într-un sat din centrul țării, sub pretextul de a o ajuta la îngrijirea mamei bolnave a minorei, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Generale, bărbatul de 63 de ani, care se afla periodic pe teritoriul municipiului Chișinău, căuta potențialele victime printre copii din familii social-vulnerabile, pentru a le recruta și exploata sexual în scop necomercial.

Astfel, aflându-se în zona Pieței Centrale din capitală, acesta a reușit să recruteze o minoră de 17 ani pe care a forțat-o să se deplaseze cu el în afara orașului și a adăpostit-o la el acasă, sub pretextul ca să o ajute să îngrijească de mama fetei, care era bolnavă. Condamnatul însă a ținut captivă fata timp de câteva zile.

Potrivit declarațiilor victimei minore, bărbatul o bătea zilnic și o impunea să întrețină rapoarte sexuale. A încercat să fugă a treia zi, dar a fost prinsă de făptaș și încuiată din nou în casa lui. A reușit să evadeze când a făcut rost de telefonul mobil al inculpatului, de pe care i-a scris mamei sale un mesaj pe rețelele sociale, iar femeia a alertat poliția.

Procurorii au calificat fapta infracțională a inculpatului drept trafic de copii. Sentința este cu drept de apel.