logo

Avertisment de călătorie în Grecia


https://www.ipn.md/ro/avertisment-de-calatorie-in-grecia-7967_1025497.html

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a emis un avertisment de călătorie în/prin Republica Elenă, în legătură cu protestele fermierilor locali, începute în data de 9 februarie curent, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al MAEIE, fermierii greci au blocat pe o durată nedeterminată drumurile naţionale şi autostrăzile, inclusiv cele conexe cu punctele de trecere a frontierei/posturile vamale ale Greciei. Este vorba despre punctul de trecere a frontierei „Valea Tempi” din regiunea Larissa, de pe ruta Atena-Salonic. De asemenea este blocat şi postul vamal „Vama Kipi”, la frontiera cu Republica Turcia şi punctul de trecere a frontierei „Promachonas”, de la frontiera cu Republica Bulgaria.

Totodată, este recomandată evitarea călătoriilor neîntemeiate în regiunea Atenei, dar şi vizitele în centrul şi zonele turistice ale oraşului.Recomandarea vine în contextul, în care, potrivit estimărilor, în curând sunt posibile proteste în masă pentru o perioadă nedeterminată de timp şi în capitala elenă.