logo

Autoritățile promit să reabiliteze un bloc avariat din orașul Șoldănești


https://www.ipn.md/ro/autoritatile-promit-sa-reabiliteze-un-bloc-avariat-din-orasul-7967_1097756.html

Autoritățile promit să reabiliteze un bloc avariat din orașul Șoldănești, care a fost vizitat astăzi de către premierul Dorin Recean. Clădirea în care locuiesc circa 100 de oameni se află într-o stare deplorabilă din cauza acoperișului defect, care permite apelor de ploaie să pătrundă la fundație. Din acest motiv, o parte din locatari și-au părăsit apartamentele, transmite IPN.

„După aproape 10 ani în care sesizările locatarilor unui bloc avariat din orașul Șoldănești au fost ignorate, Guvernul a intervenit pentru a remedia problema și a finanța lucrările de reparație capitală.  În acest sens, pe data de 17 mai, Comisia pentru Situații Excepționale a alocat Primăriei orașului Șoldănești 8,34 milioane de lei pentru repararea acoperișului, întărirea fundației și a pereților și termoizolarea blocului”, se arată într-un comunicat de presă de Guvern.

Aflat în vizită de lucru în raionul Șoldănești, prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu proprietarii apartamentelor și responsabilii pentru proiectul de reabilitare a blocului cu 5 etaje. „Problema ce punea în pericol securitatea oamenilor va fi rezolvată. Vom continua să colaborăm cu cetățenii și autoritățile locale pentru a soluționa problemele cu care se confruntă și pentru a crea comunități sigure și prospere”, a spus Dorin Recean.