logo

Autorităţile din Rezina i-au comunicat premierului despre problemele raionului


https://www.ipn.md/ro/autoritatile-din-rezina-i-au-comunicat-premierului-despre-problemele-raionului-7967_1028323.html

Raionul Rezina necesită îmbunătăţirea infrastructurii locale, modernizarea instituţiilor publice şi crearea condiţiilor optime pentru elevi. Despre aceasta a comunicat administraţia publică locală cu premierul Pavel Filip, care a efectuat o vizită în teritoriu, transmite IPN.

Printre problemele enunţate de administraţia locală a fost asigurarea raionului cu apă potabilă de calitate. În acest sens, autorităţile au propus lansarea unui proiect comun de aprovizionare cu apă a oraşelor Rezina şi Râbniţa, subliniind că o astfel de iniţiativă a existat până la conflictul de pe Nistru, iar reluarea acesteia ar contribui şi la apropierea localităţilor de pe cele două maluri ale râului.

Într-un comunicat de presă al Guvernului se menţionează că premierul a făcut un apel către reprezentanţii administraţiei publice locale să se implice mai activ în soluţionarea problemelor localităţilor în care trăiesc şi să-şi unească forţele cu autorităţile centrale în asigurarea bunăstării vieţii oamenilor.

„Nu putem să ne permitem să fim populişti, trebuie să găsim cauzele problemelor şi să intervenim. Dacă vrem să reuşim în ceea ce facem, trebuie să avem un dialog constructiv şi să ne unim forţele. Cetăţenii trebuie să trăiască mai bine aici, la noi în ţară”, a conchis Pavel Filip.

Prim-ministrul a vorbit şi despre reformele implementate de Guvern, specificând că, pe lângă reformarea sectorului justiţiei, a organelor de drept şi stabilizarea sistemului bancar, o atenţie sporită se acordă sistemului de sănătate. În acest sens, executivul a întreprins o serie de măsuri, printre care se regăsesc şi micşorarea preţurilor la medicamente, lărgirea spectrului de servicii medicale prestate în baza poliţei de asigurare, precum şi salarizarea angajaţilor din sistem în baza performanţelor obţinute.