logo

Autoritățile de la Chișinău transmit mesaje de condoleanțe după atacul de la Moscova


https://www.ipn.md/ro/autoritatile-de-la-chisinau-transmit-mesaje-de-condoleante-dupa-7967_1103499.html

Autoritățile de la Chișinău transmit mesaje de condoleanțe după atacul terorist care a avut loc vineri seara la Moscova, transmite IPN.

„Condoleanțe tuturor familiilor celor decedați în atacul terorist de la Moscova. Moldova condamnă terorismul și orice act de violență împotriva civililor, a oamenilor nevinovați. Conform datelor colectate peste noapte de Ministerul Afacerilor Externe, printre victime nu sunt cetățeni moldoveni. Suntem alături de cei răniți și de toți care au pierdut pe cineva drag în atac”, a menționat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Ministrul afacerilor externe, Mihai Popșoi, condamnă atacul terorist care „a luat multe vieți nevinovate”. „Terorismul nu poate fi justificat. Inimile noastre sunt alături de victime și de familiile acestora”, a comunicat oficialul.

Și conducerea Primăriei municipiului Chișinău a condamnat „acțiunile și atacurile în urma cărora au de suferit oameniˮ. „Oamenii își doresc să trăiască în pace și liniște. Trăim într-o perioadă tensionată și contează fiecare acțiune și declarație din partea tuturorˮ, a menționat edilul capitalei, Ion Ceban.

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă a încurajat moldovenii care au nevoie de informații sau de ajutor să contacteze misiunea diplomatică la numerele de telefon: +7 (929) 964-90-79; +7 (925) 036-41-75; +7 (926) 838-41-47 sau să trimită un mesaj pe moscova@mfa.gov.md.

În seara zilei de vineri, în sala multifuncțională Crocus City Hall din Krasnogorsk, suburbie a Moscovei, unde urma să aibă loc un concert, s-a produs un act terorist. Martorii spun că de la două la cinci persoane au deschis focul din Kalașnikov asupra mulțimii. Imagini de la fața locului filmate de martori oculari înfățișează atacatori deschizând focul asupra civililor care aleargă speriați în toate părțile. Alte imagini video au înfățișat mai multe persoane zăcând fără mișcare în bălți de sânge în afara sălii de concerte.

Statele Unite au confirmat informația potrivit căreia „Statul Islamic” a revendicat atacul terorist de la Crocus. Despre aceasta scrie The New York Times cu referire la oficiali americani.


Potrivit informațiilor actualizate, în atacul armat au decedat cel puțin 93 de persoane, printre care și trei copii. Oamenii au murit împușcați sau intoxicați cu gaze de ardere în urma incendiului provocat.