logo

Au început pretestările la subiectele de examene pentru 10 mii de elevi


https://www.ipn.md/ro/au-inceput-pretestarile-la-subiectele-de-examene-pentru-10-mii-7967_1004044.html

Ministerul Educaţiei a început pretestările pe subiectele de examen. Acestea vor avea loc în perioada 18-27 martie, având drept scop asigurarea calităţii testelor care urmează a fi propuse elevilor în sesiunea de examene 2013. Testările sunt organizate în 143 de licee şi 53 de gimnazii din ţară, pentru aproximativ zece mii de elevi, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, lucrările de la această etapă vor fi evaluate de către membrii grupurilor de lucru pentru elaborarea testelor de examene de la disciplina respectivă. La pretestări, lucrările nu sunt notate. Agenţia de Asigurare a Calităţii (AAC) – este responsabilă de organizarea şi desfăşurarea pretestării pe eşantion reprezentativ.

În perioada 1-12 aprilie, Ministerul Educaţiei şi Agenţia de Asigurare a Calităţii vor pune la dispoziţie tuturor candidaţilor modele de teste la disciplinele de examen pentru a familiariza elevii cu formatul testului, nivelul de dificultate al subiectelor şi domeniile de conţinut evaluate în programele de examen. În această perioadă, pe pagina aee.edu.md vor fi plasate testele şi baremul de corectare a testelor.

Ministerul Educaţiei recomandă tuturor instituţiilor de învăţământ preuniversitar să organizeze pretestarea pentru a verifica nivelul de pregătire al elevilor pentru sesiunea de examene 2013.

Examenele de absolvire încep în luna iunie.