logo

Au început examenele pentru absolvenții de gimnaziu


https://www.ipn.md/ro/au-inceput-examenele-pentru-absolventii-de-gimnaziu-7967_1104920.html

Circa 30 de mii de elevi susțin, în perioada 3-13 iunie, examenele naționale de absolvire a gimnaziului. Astăzi a avut loc examenul la limba și literatura română pentru alolingvi, la care au participat peste 5,6 mii de elevi, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării.

Examenul la matematică, la care vor participa 29 502 elevi, va avea loc la 6 iunie. Elevii vor susține examenul la limba de instruire pe 10 iunie. La examenul la limba și literatura română vor participa 23 639 de elevi, iar examenul la limba și literatura rusă va fi desfășurat pentru 5 661 de elevi.

Sesiunea de examene pentru absolvenții de gimnaziu se va încheia cu examenul la Istoria românilor și universală, care va avea loc pe data de 13 iunie.

În baza rezultatelor obținute la olimpiadele republicane desfășurate în acest an, absolvenții treptei gimnaziale obțin nota „10” din oficiu la disciplina de examen la care sunt premianți ai locurilor I, II sau III.

Rezultatele la testele de examen vor fi afișate la data de 20 iunie. Elevii pot depune cerere de contestație la data de 21 iunie.