Învingătorii Concursului „Pedagogul anului 2019” au fost premiați vineri, 4 octombrie în cadrul unei festivități dedicate Zilei profesionale a lucrătorilor din învățământ, care s-a desfășurat la Palatul Național „Nicolae Sulac”. La eveniment au participat aproape două mii de cadre didactice din instituțiile de învățământ din țară, transmite IPN.
Într-un comunicat de presă al Guvernului se spune că la categoria „Profesorul anului” premii au primit Anton Dorofeev, profesor de biologie la Liceul Teoretic „Mihai Marinciuc” din Chișinău; Ștefan Bejan, profesor de istorie la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Comrat și Dina Ciofu, profesoară de limbă și literatură română la Liceul Teoretic „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Bălți.
Totodată, la categoria „Învățătorul anului” de premii s-au învrednicit Doina Gliga de la Liceul Teoretic „Ion Luca Caragiale” din Orhei; Mariana Grecu de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” satul Slobozia Mare, Cahul și Valentina Metlițcaia de la Liceul Teoretic „Mihail Guboglo” din Ceadâr Lunga.
De asemenea, la Categoria „Educatorul anului” au fost premiați Aurelia Muntean de la Instituția de educație timpurie „Licurici” din orașul Ialoveni; Valentina Moscalu de la Instituția de educație timpurie „Guguță” din orașul Râșcani și Diana Tomșa de la Instituția de educație timpurie „Spiriduș” din Chișinău.
„Am speranța că putem face școlile mai primitoare pentru copiii și tinerii noștri, și asta nu doar în orașele mari. Am speranța că școala poate, prin dumneavoastră, să își apropie părinții și buneii, care să-și lase copiii și nepoții la școală cu siguranța că se vor întoarce mai buni”, a declarat premierul Maia Sandu, fiind prezentă la eveniment.
„Cei mai importanți oameni în această țară sunt oamenii împătimiți de educație, sunt educatorii, învățătorii, profesorii și managerii din învățământ. Dragi tineri, veniți în profesia didactică! Deveniți acei oamenii importanți care pot schimba viața altor oameni”, a spus ministrul educației, culturii și cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei.
Concursul ,,Pedagogul anului” se desfășoară având ca scop sporirea prestigiului profesiei de pedagog, stimulării activității creative a acestuia, promovării experienței avansate și inovatoare, precum și motivării cadrului didactic pentru autoformare și formare continuă.