Au fost aleşi noii membri ai Consiliului Local al Copiilor şi Tinerilor
https://www.ipn.md/ro/au-fost-alesi-noii-membri-ai-consiliului-local-al-copiilor-7967_978017.html
Noii reprezentanţi ai Consiliului Local al Copiilor şi Tinerilor (CLCT) s-au întâlnit marţi, 29 septembrie, în cadrul unei şedinţe de constituire, la care au luat cunoştinţă cu regulamentul de activitate, transmite Info-Prim Neo.
„Veţi avea deprinderi noi de a lucra în echipa formată, veţi avea prieteni noi, aici o să arătaţi toate capacităţile şi atitudinile voastre. Aici se deschid toate porţile ideilor care interesează orice tânăr de vârsta voastră”, i-a salutat pe tineri Valentina Sandu, preşedintele Centrului Adolescenţilor, din cadrul Direcţiei Generale Tineret şi Sport din mun. Chişinău.
„Implicându-se în activitatea CLCT, tinerii au şansa de a-şi pune în valoare calităţile evidenţiate mai rar în procesul instructiv-educativ în şcoli şi în familii, legate de conduita lor civică, de calitatea lor de cetăţeni responsabili, de membri ai comunităţii locale din care fac parte”, a mai spus Valentina Sandu.
Ex-primarul consiliului, Ion Taşcă, elev în clasa a XII la Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga” din Chişinău, a spus că în acest consiliul şi-a dezvoltat abilităţile de lider şi le-a urat noilor membri mult succes şi numai reuşite.
„Trebuie să fiţi gata să munciţi şi să învăţaţi, împreună să formaţi o echipă. Noi, echipa anterioară, pe parcursul a doi ani, am adus idei multe. Şansa voastră este să continuaţi ceea ce am început noi, să mergeţi înainte. Aici veţi face lucruri pe care nu le veţi citi în nicio carte”, s-a adresat ex-primarul consiliului noilor reprezentanţi.
Pentru următoarea şedinţă a consiliului, noii reprezentanţi trebuie să aleagă primarul care să-i reprezinte, doi viceprimari şi un secretar şi să purceadă la formarea celor cinci comisii de specialitate în care vor activa.
Tinerii vor participa la câte un seminar în fiecare trimestru, cu genericul: „Şcoala tânărului consilier”, unde vor încerca să se familiarizeze cu arta sistemului de administrare publică din Republica Moldova şi vor cunoaşte mai multe despre organele publice centrale şi cele locale. Vor avea posibilitatea implicit să asiste la şedinţele primarul general al capitalei, la cele ale comisiilor de specialitate şi ale Consiliului municipal Chişinău, pentru a înţelege esenţa muncii în administraţia publică.
CLC T permite copiilor şi tinerilor să se exprime şi să realizeze proiecte ce corespund necesităţilor şi intereselor specifice comunităţii lor. Consiliul oferă posibilitatea de a încadra tinerii în dezvoltarea comunităţii şi să contribuie la recunoaşterea locului tânărului ca cetăţean în prezent şi viitor. Reprezentanţii consiliului sunt delegaţi de către instituţiile în care îşi fac studiile.