logo

Atenționarea Primăriei în contextul avertizării meteorologice de vreme rea


https://www.ipn.md/ro/atentionarea-primariei-in-contextul-avertizarii-meteorologice-de-vreme-rea-7967_1101054.html

Persoanele sunt chemate să dea dovadă de precauție în contextul avertizării meteorologice de cod portocaliu de precipitații puternice, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare. Potrivit Primăriei capitalei, regiile din cadrul gospodăriei drumurilor și cele locativ comunale sunt pregătite pentru intervenție, transmite IPN.

Adulții sunt îndemnați să fie atenți și să îi supravegheze pe cei mici. Să evite deplasarea în preajma arborilor bătrâni și a șantierelor de construcție. Automobiliștii sunt chemați să-și echipeze autovehiculele cu pneuri de iarnă și să evite parcarea sub copaci sau pe străzile principale pentru a nu îngreuna intervenția regiilor de întreținere a drumurilor.

Chiar dacă serviciile sunt gata să acționeze la necesitate, ninsorile sau lapovița poate fi abundentă, iar intervențiile pot întârzia în unele cazuri, precizează municipalitatea. În timpul zilei sau în orele de vârf este mai complicată intervenția autospecialelor din cauza fluxului mare de mașini pe străzi, dar și a pietonilor pe trotuare.

Serviciile municipale vor monitoriza situația și vor interveni la necesitate. În caz de situații problematice, cetățenii sunt îndemnați să sune la Dispeceratul central municipal: (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.

Cod portocaliu de avertizare meteorologică este emis în unele zone din centrul și sudul țării,  unde se prevăd precipitații puternice (25-45 l/m2), predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, intensificări ale vântului nord-estic în rafale de până la 18-23 m/s. Avertizarea este valabilă din 25 noiembrie, ora 22.00, până pe 26 noiembrie, ora 20.00.