Salvatorii atenționează asupra pericolului fermentării vinului, mai ales în încăperi închise, fără ventilare adecvată. La sfârșitul săptămânii trecute, un bărbat și-a pierdut viața, intoxicându-se cu gazele toxice emanate în urma procesului de fermentare a vinului, iar un alt bărbat a fost transportat la spital, transmite IPN.
Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cazul a avut loc în orașul Leova. Un bărbat de 58 de ani și-a pierdut viața intoxicat într-un beci unde erau păstrate butoaie cu must. Corpul neînsuflețit al acestuia a fost recuperat de localnici.
Un alt caz a fost înregistrat într-o gospodărie particulară din orașul Tvardița, raionul Taraclia. Proprietarul gospodăriei, în vârstă de 50 de ani, a intrat în beciul casei și nu a mai reușit să iasă, intoxicându-se cu dioxid de carbon emanat în urma fermentării vinului. Salvatorii au reușit să îl scoată în viață. Bărbatul a fost transportat de urgentă la spitalul raional.
Pentru a evita cazurile de intoxicație cu dioxid de carbon, specialiștii recomandă ca oamenii să nu intre în încăperile unde se fermentează vinul dacă acestea nu sunt dotate cu ventilație corespunzătoare.
Salvatorii îndeamnă oamenii să anunțe apropiații că intenționează să intre într-o astfel de încăpere. O persoană intoxicată cu dioxid de carbon poate fi salvată dacă este scoasă imediat din mediul toxic la aer curat.