logo

Atacatorul de la aeroport era căutat în Tadjikistan pentru comiterea unei infracțiuni


https://www.ipn.md/ro/atacatorul-de-la-aeroport-era-cautat-in-tadjikistan-pentru-7967_1097943.html

Atacatorul de la Aeroportul Internațional Chișinău, care a ucis ieri doi oameni și l-a rănit pe al treilea, se află în căutare în Tadjikistan. Acesta este suspectat că ar face parte dintr-o grupare criminală care, în seara de 23 iunie, l-a răpit pe prim-vicepreședintele unei bănci locale, precizează Procuratura acestei țări într-un comunicat de presă, transmite IPN.

În Tadjikistan pe faptul răpirii a fost deschis un dosar penal și a fost creat un grup de investigație pentru tragerea la răspundere a făptuitorilor. Unul dintre suspecți, Rustam Ashurov, în vârstă de 43 de ani, a fugit în Republica Moldova, prin Turcia, pentru a ajunge mai apoi în Uniunea Europeană.

Pe 30 iunie, ajuns la Chișinău, nu i s-a permis intrarea pe teritoriul țării. În timpul însoțirii sale către zona sterilă pentru a fi returnat, agresorul a sustras arma unui polițist de frontieră, din care a ucis doi oameni și l-a rănit pe al treilea. În urma atacului armat și-a pierdut viața polițistul de frontieră Serghei Muntean. Victima era agent-șef adjunct, avea 31 de ani și activa în cadrul Poliției de Frontieră din anul 2011. Cea de-a victimă este Igor Ciofu, agent de securitate în vârstă de 40 de ani. Rănit a fost un pasager, detalii despre care nu au fost făcute publice. Atacatorul a fost capturat. În timpul asaltului a fost rănit și acum este în grija medicilor.