logo

Asociaţia „Debra Moldova” invită la un concert de caritate


https://www.ipn.md/ro/asociatia-debra-moldova-invita-la-un-concert-de-caritate-7967_1005466.html

Asociaţia neguvernamentală „Debra Moldova” invită publicul larg la al X-a concert de caritate cu scopul de a sprijini oamenii cu Epidermoliză buloasă, numită şi „boala fluturaşului”. Banii colectaţi vor fi utilizaţi pentru procurarea medicamentelor şi pansamentelor, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al asociaţiei, evenimentul se va desfăşura timp de două zile, pe 25 şi 26 mai, începând cu ora 13.00, în Parcul „Dendrariu” din Chişinău. În scena vor urca mai mulţi artişti autohtoni precum: Boris Covali, Cristina Croitoru, Karizma, Guz, Olia Tira, SunStroke Projekt, Denis Latâşev şi alţii. Atmosfera va fi întreţinută şi de ansamblurile de dansuri populare şi sportive. Vor fi organizate jocuri de lumini, body art pentru copii şi tombolă cu cadouri din partea sponsorilor. Partenerii concertului sunt mai mulţi agenţi economici din Moldova.

Asociaţia „Debra Moldova” este o organizaţie neguvernamentală care reprezintă interesele persoanelor cu epidermoliză buloasă. Epidermoliza buloasă este o afecţiune genetică rară, care se manifestă prin formarea de vezicule la nivelul pielii ca răspuns la orice traumatism minor. Peroanele cu această afecţiune au nevoie de pansamente speciale, pentru că pielea le este foarte sensibilă şi la orice atingere se pot răni. Boală afectează, în primul rând, capacitatea membrelor, dar cuprinde tot corpul, chiar şi ochii, cavitatea nazală şi bucală. Până în anul 2011 nimeni nici nu ştia că în Republica Moldova există astfel de bolnavi. Asociaţia „Debra Moldova”, are 23 de membri, toţi diagnosticaţi cu „boala fluturaşului” .