logo

Asistență medicală și psihologică pentru șoferii care fac coadă la vama Leușeni


https://www.ipn.md/ro/asistenta-medicala-si-psihologica-pentru-soferii-care-fac-coada-7967_1090263.html

Șoferii camioanelor care staționează timp îndelungat la punctul de trecere a frontierei Leușeni pot apela la ajutor medical și asistență psihologică organizată de polițiștii de frontieră și salvatori pentru a evita riscurile de sănătate. Cei care așteaptă la coadă sunt îndemnați să consume suficientă apă, să se protejeze de razele directe ale soarelui și să solicite asistență medicală la primele semnale a problemelor de sănătate, se arată într-un comunicat de presă.

„Două autospeciale cu medici din partea Poliției de Frontieră o să stea la intrare în punctul de trecere, iar o altă autospecială, unde sunt paramedici și psihologi din partea colegilor de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, vor fi la capăt și vor face naveta, de la începutul rândului până la sfârșit. Specialiștii vor comunica cu șoferii de camioane, vor întreba dacă au nevoie de ajutor. Evident, se vor discuta riscurile, pentru că suntem totuși în perioada caniculară”, a menționat pentru IPN ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi.

Punctul de trecere Leușeni este cea mai aglomerată zonă de control vamal care necesită mai multă atenție din partea serviciilor responsabile. „Anume aici staționează foarte multe camioane la intrarea în punctul de trecere, de aceea venim în sprijinul lor. A fost și un caz tragic în România care ne-a mobilizat la maxim”, a precizat Raisa Novițchi.

În ultimele 24 de ore, 12 800 de persoane au traversat punctul de trecere a frontierei Leușeni. Problema cozilor la vamă a fost, este și va mai persista, a menționat șefului Serviciului Vamal, Igor Talmazan, care și-a exprimat speranța că s-ar putea găsi soluții ca rândurile „să fie reduse de la 4-5 zile, în jumătate”.

Campania de ajutor medical și asistență psihologică face parte din misiunea comună a angajaților Ministerului Afacerilor Interne. Aceasta vine în contextul prevenirilor situațiilor de risc, asigurării echilibrului emoțional în condiții de așteptare pentru trecerea frontierei și perfectării procedurilor vamale.