logo

Artur Reşetnicov: PCRM propune un dialog cu toate fracţiunile parlamentare


https://www.ipn.md/ro/artur-resetnicov-pcrm-propune-un-dialog-cu-toate-fractiunile-parlamentare-7965_1023422.html

Deputaţii comunişti invită toate fracţiunile parlamentare şi deputaţii neafiliaţi să se aşeze la masa de dialog pentru a decide împreună ce trebuie de făcut pentru a scoate ţara din criza economică şi politică în care s-a pomenit. Deputatul comunist Artur Reşetnicov a lansat această idee în cadrul dezbaterii publice cu tema: „Şansele AIE 4 şi ale Republicii Moldova”, organizată de Agenţia de presă IPN în parteneriat cu Radio Moldova.

Artur Reşetnicov a menţionat că Partidul Comuniştilor îşi doreşte dialog cu toate formaţiunile parlamentare, deoarece fiecare are mandate de la cetăţeni să-i reprezinte în Parlament. Totodată, comuniştii îşi doresc ca societatea să nu mai fie împărţită în „ai noştri şi ai voştri”, în cei care vor cu Rusia şi cei care vor cu UE, dar ca toţi politicienii să muncească în primul rând pentru interesele ţării.

Partidul Comuniştilor nu se declară partid pro-european, dar consideră că Republica Moldova trebuie să se dezvolte după modelul european, ca Uniunea Europeană să fie creată aici, acasă. Artur Reşetnicov a recunoscut că această iniţiativă nu este înaintată pentru prima dată, dar anterior clasa politică nu a reacţionat la acest îndemn şi anume din această cauză ţara este într-o situaţie atât de proastă.

Deputatul comunist a subliniat că din 2009 la guvernare au fost partide care se declară pro-europene, dar acestea au mimat integrarea europeană şi niciun guvern în această perioadă nu şi-a dus mandatul până la capăt. În schimb, comuniştii niciodată nu vor accepta ca sub lozinca europeană să se fure banii statului, să existe mai departe corupţie şi să se mimeze mai departe integrarea europeană.

Artur Reşetnicov a mai spus că a fost de datoria comuniştilor să demită acest Guvern, deoarece ei nu vor accepta niciodată să existe un Guvern care fură şi nu munceşte pentru oameni chiar dacă formaţiunea nu îşi doreşte alegeri anticipate. În schimb PCRM va insista să ceară de la orice tip de guvernare modernizarea ţării conform standardelor europene.

Dezbaterea publică cu tema: „Şansele AIE 4 şi ale Republicii Moldova” este a 43-a ediţie din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”. Proiectul este susţinut de către Fundaţia germană „Hanns Seidel”.