De 25 de ani poporul Republicii Moldova este prizonierul corupţiei, sărăciei şi inacţiunii guvernanţilor. Toată lumea vorbeşte despre combaterea corupţiei, dar nimeni nu spune cum acest lucru urmează a fi făcut. Pentru a produce schimbări spre binele cetăţenilor, e nevoie şi ca societatea civilă să joace un rol determinant. De această părere este Artur Croitor, pretendent la calitatea de candidat independent la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie.
Într-o conferinţă de presă la IPN, Artur Croitor a spus că statul trebuie să garanteze independenţă ONG-urilor şi să acorde facilităţi fiscale cetăţenilor şi întreprinderilor cu scopul finanţării directe a proiectelor şi ONG-urilor din ţară.
Artur Croitor s-a referit şi la sistemul de pensii, subliniind că acesta urmează a fi reformat pentru că nu este eficient. Formula pe care o propune este ca fiecare contribuabil să acumuleze impozitele pe un cont propriu, la care să aibă acces în momentul pensionării. Mărimea pensiei nu ar trebui să constituie mai puţin de coşul minim de consum – trei-patru mii de lei.
Pretendentul la calitatea de candidat pentru funcţia de preşedinte consideră că e nevoie de susţinut şi tinerele familii, în condiţiile în care populaţia Republicii Moldova este în scădere. În viziunea sa, la naşterea fiecărui copil e nevoie de acordat o sumă cuprinsă între trei şi patru mii de lei, pentru al doilea copil urmează a fi acordat şi un teren pentru construcţie, iar pentru al treilea – urmează a fi oferit un alt şir de facilităţi.
Artur Croitor s-a referit şi la diasporă. Acesta consideră că statul urmează să asigure condiţii cetăţenilor plecaţi peste hotare, care ani în şir contribuie la economia Republicii Moldova prin intermediul remitenţelor. Potrivit lui, oamenii trebuie stimulaţi să revină acasă pentru a-şi împărtăşi experienţa acumulată peste hotare.