logo

Artiști din Moldova participă la o expoziție în România


https://www.ipn.md/ro/artisti-din-moldova-participa-la-o-expozitie-in-romania-7967_1098095.html

O expoziţie cu lucrările realizate în timpul Taberei internaţionale de creaţie artistică „Bijuterii arhitecturale tulcene”, la care au participat și artişti din Republica Moldova, este deschisă publicului timp de 15 zile la Casa Avramide din Tulcea, transmite IPN cu referire la  Agerpres.

Artista din Republica Moldova, Diana Caisîn, a recunoscut că şi-a dorit foarte mult să ajungă în judeţul Tulcea. „Sunt pentru prima oară aici şi am visat să ajung în Deltă, la Dunăre. A fost foarte fain. Am venit cu mare drag şi mi-a plăcut enorm. Am pictat Monumentul Independenţei. Mi-a plăcut enorm pentru că este despre independenţă, luptă, forţa interioară şi despre dorinţa de a fi liber”, a afirmat artista.

Iniţiatoarea proiectului, Carmen Ştefănescu, a spus în timpul vernisajului expoziţiei că a fost un proiect pe care l-a scris cu mare dăruire. Speră că a fost un proiect destul de complet. Au rezultat 32 de lucrări.

Unele din lucrările realizate de artiştii participanţi la eveniment vor intra în posesia Consiliului Judeţean Tulcea, finanţatorul taberei de creaţie artistică, iar celelalte vor fi ale Asociaţiei Localităţilor şi Zonelor Istorice şi de Artă din România (ALZIAR).

Printre obiectivele proiectului „Bijuterii arhitecturale tulcene” se numără promovarea artei vizuale, stimularea exprimării artistice, încurajarea accesului la cultură şi diversitate culturală, precum şi creşterea nivelului de conştientizare a publicului cu privire la necesitatea protejării şi conservării patrimoniului arhitectural moştenit.