logo

Are oare un site nevoie de suport tehnic ori l-ați lansat și ați uitat?


https://www.ipn.md/ro/are-oare-un-site-nevoie-de-suport-tehnic-ori-7966_1088040.html

Este greșit să credem că lucrul asupra site-ului se termină odată cu elaborarea acestuia. Pentru a asigura funcționarea stabilă a resursei web este nevoie de suport tehnic constant. De ce trebuie să plătim suplimentar pentru suportul tehnic al site-ului dacă proiectul a fost lansat cu succes și totul funcționează corect?

Problema este că o resursă web nu poate funcționa în mod independent. La data finalizării site-ului, acesta răspunde tuturor standardelor contemporane: partea software, contentul unic, lipsa virusurilor. Dar standardele se schimbă, informația de pe site își pierde din actualitate, funcționalitatea existentă trebuie îmbunătățită. Site-ul este un mecanism viu, care are nevoie de actualizarea funcțiilor și monitorizarea accesibilității pentru vizitatori. Iar dacă scopul resursei este obținerea unui venit stabil, atunci și monitorizarea trebuie să fie permanentă.

Controlul permanent este asigurat de serviciul de suport tehnic, care realizează o serie de lucrări pentru optimizarea site-ului contra unei plăți lunare. De ce este nevoie de o echipă de suport tehnic? Proprietarul nu poate să se ocupe singur de optimizarea site-ului: el nu dispune de timpul și abilitățile necesare. Angajarea unui dezvoltator cu normă întreagă nu este rentabilă. În primul rând, un astfel de specialist este costisitor. În al doilea rând, acesta va avea nevoie de mult timp pentru a studia cum funcționează site-ului înainte de a începe lucrul asupra acestuia.

Cel mai eficient este să contractați servicii de suport tehnic pentru site de la compania care s-a ocupat de dezvoltarea acestuia. Programatorii care au lucrat asupra proiectului de la bun început cunosc codul și specificul site-ului. Dar pe lângă lucrul cu codul, este posibil să aveți  nevoie de consultantă din partea specialistului SEO, content-managerului sau designului.

  1. Dezvoltatorii caută erorile, actualizează partea de soft pentru îmbunătățirea interacțiunii cu vizitatorii, adaugă noi funcționalități pe site (integrarea sistemelor de plată);
  2. Content-managerii sau specialiștii SEO acordă suport pentru conținut. Ei asigură resursa cu informații actuale, iar datorită acestui fapt sistemele de căutare ridică site-ul în topul rezultatelor căutării.
  3. Designerii elaborează elemente grafice (bannere, desene), efectuează redesignul site-ului, proiectează compartimente noi.

Compania Meta-Sistem SRL se ocupă, de mai bine de 10 ani, cu dezvoltarea și suportul tehnic al site-urilor. Ajutați la îmbunătățirea interacțiunii client-server. Pentru clienții mari, sunt oferite echipe dedicate.

Material sponsorizat