logo

Aproximativ 30 de mii de contestaţii au fost depuse la BAC


https://www.ipn.md/ro/aproximativ-30-de-mii-de-contestatii-au-fost-depuse-la-7967_1006252.html

La centrele de bacalaureat au fost depuse în jur de 30 de mii de contestaţii sau 28% din numărul total de peste 107 mii de teste individuale. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, cele mai multe lucrări contestate sunt la limba română, matematică şi geografie, transmite IPN.

Comisiile republicane de examinare a contestaţiilor revăd doar itemii solicitaţi pentru reevaluare şi îi apreciază conform aceloraşi bareme de corectare. Comisiile sunt constituite din alţi profesori evaluatori decât cei care au făcut parte din comisia de evaluare la examene.

Pe 6, 7 şi 8 iulie elevii cu note insuficiente vor putea depune cereri pentru sesiunea de bacalaureat suplimentară, care se va desfăşura în perioada 15-20 iulie. Pentru aceasta ei vor merge la centrul de bacalaureat şi vor depune o cerere în scris. Lista centrelor va fi anunţată în perioada premergătoare sesiunii suplimentare.

Sesiunea suplimentară BAC este organizată pentru persoanele care, din motive obiective, nu s-au prezentat la examenele de bacalaureat în sesiunea de bază şi pentru candidaţii care au luat note insuficiente în sesiunea de bază.

Rezultatele examinării contestaţiilor vor fi anunţate în centrele de bacalaureat pe 6 iulie curent.