logo

„Apă-Canal Chișinău” spune care este sursa mirosului neplăcut din capitală


https://www.ipn.md/ro/apa-canal-chisinau-spune-care-este-sursa-mirosului-neplacut-din-capitala-7967_1067857.html

Mirosul neplăcut din Chișinău este cauzat de către unii consumatori non-casnici care deversează direct la Stația de Epurare ape uzate cu concentrații peste cele admisibile, informează „Apă-Canal Chișinău” într-un comunicat de presă, citat de IPN.

Potrivit „Apă-Canal Chișinău”, pe parcursul zilei de ieri, 2 septembrie, specialiștii furnizorului de apă au identificat la unul din agenții economici care se ocupă cu prelucrarea peștelui resturi de pește în sistemul de canalizare.

În comunicat se menționează că verificările agenților economici și prelevarea probelor vor continua și în următoarele zile.

Procuratura Generală s-a autosesizat referitor la mirosul neplăcut ce persistă în Chișinău și poluarea râului Bâc și a dispus inițierea a două procese penale. În cadrul investigațiilor, procurorii vor solicita și opiniile organelor de control de stat, pentru ca acestea să se pronunțe, în limita competențelor lor, asupra existenței sau nu a încălcării legislației din domeniu și prejudiciului cauzat prin încălcare.