logo

„Apă-Canal Chișinău” cheamă consumatorii să protejeze branșamentele și apometrele de îngheț


https://www.ipn.md/ro/apa-canal-chisinau-cheama-consumatorii-sa-protejeze-bransamentele-si-apometrele--7967_1045700.html

Gerul din ultimele zile a lăsat fără apă mai mulți locuitori ai capitalei, după ce câteva zeci de instalații de apă neprotejate au înghețat. 26 cazuri de îngheț a branșamentelor şi a apometrelor au fost înregistrate la dispeceratul SA „Apă-Canal Chișinău”, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al furnizorului, în contextul avertizărilor lansate de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat, consumatorii trebuie să întreprindă măsurile necesare pentru a evita înghețarea branșamentelor și apometrelor. Consumatorii trebuie să asigure protecția şi integritatea fizică a căminului de apometru, a contorului și subsolurile blocurilor contra înghețului, iar gestionarii să termoizoleze regulamentar gurile de acces la revizii, rețelele interioare de canalizare și branșamentele.

De la începutul anului curent, în municipiul Chișinău au fost înregistrate 14 cazuri de îngheț a apometrelor și 12 cazuri de îngheț a branșamentelor.