logo

Apă-Canal Chișinău a premiat câștigătorii concursului „Povestea apei"


https://www.ipn.md/ro/apa-canal-chisinau-a-premiat-castigatorii-concursului-povestea-apei-7967_1040708.html

„Apă-Canal Chișinău” a premiat câștigătorii concursului de desene și eseuri „Povestea apei", prilejuit de Ziua mondială a apei, care este marcată pe 22 martie. Cele mai bune lucrări au fost vernisate în incinta sediului central al întreprinderii, transmite IPN.

În concurs s-au înscris 250 de participanți, elevi ai instituțiilor de învățământ și centrelor de creație din capitală. 35 au fost desemnați câștigători și s-au ales cu diplome și cu premii bănești.

„În fiecare an, Organizația Națiunilor Unite aduce în atenție câte o temă de relevanță mondială pentru a marca Ziua mondială a apei. Anul 2018 abordează tema: „Natură pentru Apă”. Tema aceasta ne demonstrează legătura dintre apă și natură și, desigur, cum ar trebui factorii interesați să protejeze resursele de apă”, a remarcat directorul general al întreprinderii „Apă-Canal Chișinău”, Veronica Herța.

Prin concursul lansat, furnizorul de apă și-a propus, împreună cu participanții, să transmită consumatorilor mesajul că apa are un rol semnificativ în asigurarea calității vieții. „De aceea, este obligațiunea fiecăruia să protejeze sursele de apă. Noi, la rândul nostru, în calitate de furnizor de apă, avem menirea să livrăm apă de calitate tuturor”, a mai spus Veronica Herța.

În contextul evenimentului, copii de la Clubul de Robotică a Liceului teoretic „Ion Creangă” au testat roboți pentru îmbunătățirea procesului de livrare a apei și pentru  detectarea scurgerilor de apă ascunse.

Concursul „Povestea apei” este la a treia ediție și este desfășurat sub patronajul SA „Apă-Canal Chișinău”, cu susținerea Direcției generale educație, tineret şi sport.