Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor va organiza săptămânal conferinţe informative despre cerinţele de calitate şi inofensivitate pentru fiecare categorie de produse alimentare, a anunţat directorul general ANSA, Gheorghe Gaberi, transmite IPN.
„Au fost organizate două întruniri, una cu producătorii de fructe şi legume care fac exporturi în Federaţia Rusă şi alta cu producătorii de material săditor pomicol. Au fost prezentate cerinţele de calitate şi inofensivitate prevăzute de modificările operate în cadrul legislativ pentru fiecare din aceste produse”, a comunicat Gheorghe Gaberi.
Potrivit directorului, funcţia principală ANSA este ca pe masa consumatorului să ajungă produse alimentare care nu afectează sănătatea. Inspectorii vor controla pe tot lanţul de producţie calitatea produselor, fie de origine vegetală sau animală, inclusiv a produselor importate.
ANSA a fost creată la 14 februarie curent, prin fuziunea mai multor structuri abilitate cu controlul calităţii alimentelor. Crearea acesteia a fost şi un angajament în procesului negocierii Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Comprehensiv între Republica Moldova şi UE.