logo

ANRE: Tarifele la energia electrică se pot majora, dar şi micşora


https://www.ipn.md/ro/anre-tarifele-la-energia-electrica-se-pot-majora-dar-si-micsora-7966_1021207.html

Agenţia Naţională pentru Reglementări în Energetică (ANRE) va da curs solicitării Companiei Gas Natural Fenosa privind majorarea tarifelor pentru energia electrică, dar nu în măsura care şi-o doreşte distribuitorul. Anunţul a fost făcut în şedinţa în plen a Parlamentului de către directorul Agenţiei Sergiu Ciobanu, transmite IPN.

Potrivit lui Ciobanu, solicitarea de a majora tariful cu 60 la sută pentru energia electrică nu este justificată. „Noi privim cu scepticism această solicitare. Nu este argumentată. Noi acum analizăm rapoartele şi urmează să determinăm cu cât este justificată majorarea tarifelor la energia electrică”, a precizat directorul ANRE.

Sergiu Ciobatu a mai comunicat că există posibilitatea reală ca tariful la energia electrică să se micşoreze. „Distribuitorii de energie electrică se află acum într-un proces de reorganizare. După încheierea procesului, consumatorii vor putea să-şi aleagă furnizorul şi distribuitorul de energie electrică. Odată cu apariţia concurenţei în domeniu, nu este exclus ca tariful să se micşoreze”, a declarat Ciobanu.