logo

Andrian Candu: Parlamentul și Guvernul susțin 100% vectorul european


https://www.ipn.md/ro/andrian-candu-parlamentul-si-guvernul-sustin-100-vectorul-european-7965_1037240.html

Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova susțin 100% vectorul european, „în ciuda unora care, la Chișinău, visează integrarea în alte spații”. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Andrian Candu, la o întrevedere cu președintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, transmite IPN.

În cadrul discuțiilor, Andrian Candu a menționat că drumul spre calea europeană nu e simplu, dar fără România Moldovei i-ar fi mult mai greu.

Președintele României a spus în cadrul întrevederii că vede Republica Moldova orientată spre Vest. Guvernarea de la Chișinău își face treaba cu calm, iar drept consecință apar rezultate consistente. Acesta ar fi și motivul pentru care România a agreat acordarea ultimei tranșe din împrumutul de 150 de milioane de euro.

„Singurul lucru care ne interesează este ca Moldova să fie bine. Puteți să contați în continuare pe noi. Moldova e foarte aproape de sufletul meu. Sunt un prieten al Moldovei și o văd orientată spre Vest”, a spus Klaus Iohannis.

Andrian Candu și Klaus Iohannis au trecut în revistă și proiectele privind interconectarea sistemului electro-energetic între Moldova și România și gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău care a fost declarat drept utilitate publică de autoritățile de la Chișinău. Președintele României a încurajat avansarea implementării lor.