logo

Andrei Năstase: Votul din 20 octombrie trebuie să fie pro-european, pro ACUM


https://www.ipn.md/ro/andrei-nastase-votul-din-20-octombrie-trebuie-sa-fie-8006_1068938.html

Andrei Năstase, candidatul Blocului ACUM la Primăria Chișinău, garantează „expertiză și finanțare serioasă, multianuală, din România și Europa”. Pentru aceasta, spune candidatul, oamenii trebuie să iasă masiv la vot și acest vot să fie unul „pro-european, adică pro Blocul ACUM”. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unui briefing de presă, transmite IPN.

Potrivit lui Andrei Năstase, în următorii ani Moldova poate primi de la UE aproape un miliard de euro. „Niciun candidat la Primărie nu poate pretinde că are acces la resursele la care acces Blocul ACUM”, a spus Andrei Năstase. Candidatul ACUM declară că a stabilit deja cu partenerii și prietenii din România și Europa care vor fi direcțiile strategice de dezvoltare.

„Ghidurile de bune practici și soluțiile în administrare urbană verificate în comunitățile din România și Europa vor fi preluate și aplicate în comunitățile de aici. Nu se vor mai face experimente sociale și experimente economice pe oameni”, a declarat Andrei Năstase. Potrivit candidatului, pentru a intra în „normalitate”, oamenii trebuie să decidă că vor să fie parte a Europei, să-și asume cu responsabilitate și pentru totdeauna valorile și principiile care stau la baza societăților democratice și dezvoltate, unde calitatea vieții este înaltă.

„Europa așteaptă decizia noastră de duminică și privește cu atenție modul în care noi vom formula această decizie. Partenerii noștri nu ne vor putea ajuta dacă noi nu ne vom ajuta pe noi înșine prin vot masiv, inteligent și concentrat pe candidații Blocului ACUM”, a spus candidatul. Andrei Năstase a îndemnat chișinăuieni să aibă încredere în „cuvântul său de onoare” și să voteze pentru „o viață mai bună”.


Retrospectiva evenimentelor electorale din 18 octombrie 2019