logo

Andrei Năstase anunță crearea unei mișcări civice și juridice de rezistență populară


https://www.ipn.md/ro/andrei-nastase-anunta-crearea-unei-miscari-civice-si-juridice-7965_1093096.html

Președinte fondator al Partidului politic platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, anunță crearea unei mișcări civice și juridice de rezistență populară. Acesta afirmă că va crea mișcarea în calitate de avocat și apărător al drepturile omului, pentru a coagula „toate energiile și resursele disponibile de pe întreg teritoriul Republicii Moldova”. Potrivit lui, este o mișcare împotriva acestei guvernării, pe care o consideră incompetentă, dar și împotriva forțelor oligarhice și a criminalilor, transmite IPN.

„Traversăm cu toții o perioadă extrem de dificilă, în care actualii guvernanți, unii dintre ei participanți activi la marile tâlhării din perioada 2010-2015, membri ai guvernelor care au pus bazele furtului miliardului, ale spălătoriei mafiei rusești, au concesionat Aeroportul Chișinău se dau azi exponenți ai noului și ai vremurilor bune. Aceștia, folosind propaganda, ucid din fașă orice fel de alternativă politică sănătoasă, corectă la actuala și fostele puteri oligarhice. Folosind minciuna, PAS devalizează zilnic bugetul național, cifrele întrecând deja furtul miliardelor din epoca Plahotniuc și Șor. Folosind șantajul, PAS, la fel ca și Plahotniuc amenință primari și funcționari publici”, a declarat Andrei Năstase într-o conferință de presă.

Potrivit lui, astăzi se face justiție în Republica Moldova, similar ca pe timpul lui Plahotniuc, când au fost anulate alegerile de la Chișinău.

„Anunț public această guvernare că are în mine, începând de astăzi, cel mai mare, mai determinat și mai vocal contestatar. Mult mai mare și mai puternic decât preferații voștri Șor, Dodon, Plahotniuc, Cavcaliuc și cine mai vreți voi. Mai mare și mai puternic, dar și mai important – legitim. Pentru că, spre deosebire de voi, spre deosebire de toți bandiții care se bat pentru putere, iar unii dintre voi vă faceți și partide-sateliți vechi sau noi, eu, avocat și apărător al drepturilor omului, mă bat și mă voi bate pentru valori, principii, drepturi și libertăți colective. Nu vreau puterea pentru mine, să fie foarte clar. Nu vreau și nu am vrut nimic pentru mine niciodată. V-am demonstrat-o de când am apărut în spațiul public. Am făcut deja un pas în spate, renunțând la conducerea unui partid politic”, a notat Andrei Năstase.

„O maximă atenție trebuie acordată evoluțiilor de tip progresist și globalist care ne amenință comunitățile și societatea noastră, în ansamblul acesteia. Vă îndemn și pe dumneavoastră să faceți la fel. Istoria lumii, inclusiv istoria noastră, a tuturor, se scrie în fiecare zi. Iar fiecare zi în care PAS trece ca un buldozer peste valorile și principiile care ne țin pe toți uniți, aici, la marginea Europei civilizate, lângă România, este o zi în care poporul nostru mai moare un pic”, a mai spus Andrei Năstase.