logo

Andrei Năstase: Am votat pentru un oraș în care drepturile sunt respectate și garantate


https://www.ipn.md/ro/andrei-nastase-am-votat-pentru-un-oras-in-care-drepturile-7966_1041784.html

Candidatul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, spune că a votat pentru un oraș în care drepturile unei comunități sunt respectate și garantate, în care locuitorii au dreptul o viață mai bună la ei acasă. Declarațiile au fost făcute după ce concurentul electoral și-a exercitat dreptul la vot, transmite IPN.

Andrei Năstase a spus jurnaliștilor că a votat pentru lucruri în care crede, a votat pentru dreptate, schimbare și scoaterea municipiului Chișinău din starea de captivitate în care se află. „Am votat pentru un oraș care e timpul să fie iubit și stăpânit. Am votat cu încrederea că oamenii din oraș și suburbii vor face un pas decisiv în direcția corectă”, a spus Andrei Năstase.

Candidatul PPPDA la funcția de primar general al capitalei a mai spus că a votat pentru lucruri care unesc și nu dezbină. Andrei Năstase a făcut apel către locuitorii capitalei să iasă masiv la vot pentru a face schimbarea în capitală, pentru viitorul lor, al copiilor lor și pentru o viață mai bună acasă. „Este primul exercițiu de un asemenea gen în care sunt implicat. Aștept cu nerăbdare să văd care este reacția oamenilor la faptele pe care lea-m făcut”, a spus Andrei Năstase.

Andrei Năstase este susținut în această cursă de către Partidul Acțiune și Solidaritate și de către Partidul Liberal Democrat.

În cursa pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău sunt 11 candidați. Cel puțin o pătrime din alegatori trebuie sa se prezinte la urnele de vot, pentru ca alegerile sa fie validate. Câștigă alegerile candidatul care obține mai mult de jumătate din voturi Dacă nimeni nu întrunește numărul necesar, se organizează  turul doi, peste două săptămâni, unde trec primii doi candidați cu cele mai multe voturi. Dacă alegerile sunt declarate nevalabile sau nule, în doua săptămâni se organizează alegeri repetate, cu aceleași liste electorale, cu aceeași candidați.