logo

Ana Guţu rămâne în cursa prezidenţială


https://www.ipn.md/ro/ana-gutu-ramane-in-cursa-prezidentiala-7965_1030573.html

Candidatul Partidului Dreapta la funcţia de preşedinte, Ana Guţu, nu se retrage din cursa electorală, pentru că „ar însemna o mare decepţie pentru adevăraţii unionişti din Republica Moldova”. Declaraţia aparţine vicepreşedintelui formaţiunii, Dorin Duşceac, transmite IPN.

În cadrul unei conferinţe de presă, Dorin Duşceac a îndemnat toţi cetăţenii să voteze cu Ana Guţu,  spunând că aceasta a dus o campanie electorală onestă şi a vorbit cu cetăţenii despre necesitatea unirii celor două state româneşti. Druşceac a mulţumit tuturor simpatizanţilor şi susţinătorilor Partidului Dreapta şi a spus că democraţia autentică înseamnă pluralism de opinie, competiţie de idei, onestitate, educarea alegătorului în spiritul culturii politice bazate pe concluzii şi analiză fără manipulare.

La şedinţa biroului politic permanent al formaţiunii, care a avut loc astăzi, 28 octombrie, s-a luat decizia unanimă de participare în primul tur al alegerilor a candidatului Ana Guţu. „Libertate există unde există posibilitate de alegere. Votul răului celui mai mic a devenit un sport naţional şi de aceea am pierdut zeci de ani în lupte partinice. Unionismul nu trebuie să bată în retragere, ceea ce este aşteptat de partidele finanţate de Rusia”, a adăugat Dorin Duşceac.

La rândul său, Ana Guţu a îndemnat cetăţenii să fie fermi şi să voteze la primul tur de scrutin pentru Unirea Republicii Moldova cu România.