logo

Ambulanțe noi pentru Serviciul de Asistență Medicală Urgentă


https://www.ipn.md/ro/ambulante-noi-pentru-serviciul-de-asistenta-medicala-urgenta-7967_1042764.html

Parcul de ambulanțe al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească va fi dotat cu 168 de ambulanțe noi. Guvernul a aprobat semnarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, care prevede o finanțare de 12 milioane de euro, transmite IPN.

Urmează să fie achiziționate 35 de ambulanțe de tip „C”, ambulanțe de terapie intensivă și 133 de ambulanțe de tip „B”, ambulanțe de prim ajutor. În nota informativă a proiectului privind semnarea acordului de împrumut se spune că, urmare a reînnoirii parcului de ambulanțe, va creste capacitatea de intervenție a Serviciului de Asistență Medicală Urgentă și va spori calitatea și rapiditatea serviciilor medicale acordate pacienților, inclusiv în sate.

Guvernul a alocat anul trecut 51 de milioane de lei pentru procurarea a 69 de ambulanțe. Primele zece au ajuns în țară, iar până la finele lunii iulie urmează să fie livrate și celelalte 59. Ambulanțele vor fi repartizate în 32 de puncte medicale de urgență prespitalicească din toate regiunile țării și din UTA Găgăuzia, unde gradul de uzură a autosanitarelor este de peste 90 la sută.