logo

Ambasadorul din Belarus, convocat pentru explicații privind harta Consiliului de Securitate


https://www.ipn.md/ro/ambasadorul-din-belarus-convocat-pentru-explicatii-privind-harta-consiliului-7965_1088222.html

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene l-a convocat pe ambasadorul Republicii Belarus, Anatolii Kalinin, pentru solicitarea explicațiilor privind referințele la Republica Moldova, în urma speculațiilor privind anumite fotografii cu imaginea unei hărți afișate în cadrul Consiliului de Securitate al Republicii Belarus, transmite IPN.

Potrivit MAEAIE, în cadrul discuției cu secretarul de stat Ruslan Bolbocean, ambasadorul Anatolii Kalinin a menționat despre „prezentarea incorectă de către responsabilii de la Ministerul Apărării al Republicii Belarus a informațiilor respective”.

Totodată, secretarul de stat a subliniat, în contextul întrevederii, necesitatea unei intervenții publice din partea Ambasadei Republicii Belarus, care „să combată tranșant percepțiile eronate vehiculate în societate”.

Autoritățile fac apel la calm, păstrarea vigilenței și informarea doar din surse oficiale și credibile.

Pe harta arătată ​​la o întâlnire a Consiliului de Securitate din Belarus cu președintele Aleksandr Lukașenko, una dintre săgeți prezintă direcția atacului asupra Moldovei pe segmentul transnistrean.