logo

Ambasadori și experți străini vor participa la Forumul Mass-media 2017


https://www.ipn.md/ro/ambasadori-si-experti-straini-vor-participa-la-forumul-mass-media-2017-7967_1037990.html

Patru ambasadori străini vor ține discursuri în fața jurnaliștilor din Republica Moldova în cadrul Forumului Mass-Media 2017, care se va desfășura la Chișinău în perioada 14-15 noiembrie. Este vorba de ambasadorul Peter Michalko, şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chișinău, ambasadoarea Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Julia Monar, ambasadoarea Regatului Țărilor de Jos, Stela Ronner-Grubacic și Lucy Rebecca Joyce OBE, ambasadoarea Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, transmite IPN.

La eveniment vor fi prezenți oficiali moldoveni, dar și experți din SUA, Germania, Polonia, România, Letonia și Israel.

În prima zi a Forumului, vor mai avea loc trei master-classuri ale unor experți din străinătate, pentru profesioniştii media din TV, online şi presa scrisă, inclusiv doi experţi ai Academiei Deutsche Welle din Germania, Andrey Gurkov şi Mirko Lorenz, dar şi editorul unui ziar de succes din Polonia, Piotr Piotrowicz. La sfârșitul primei zile a Forumului, vor avea loc două evenimente de tip „side event”, la tema fact checkingul-ului (verificării declarațiilor şi a faptelor), cu expertul din România Ovidiu Vanghele, şi a crowdfunding-ului (atragerea finanţărilor) pentru media, cu experta din Israel Linor Goralik.

În a doua zi a Forumului, participanții vor avea posibilitatea să dezbată problemele în activitatea profesională a jurnaliștilor în cadrul a șase ateliere tematice care vor avea loc concomitent, iar ulterior vor fi dezbătute şi va fi aprobată o rezoluţie, dar și completări la „Foaia de parcurs” pentru dezvoltarea mass-mediei din Republica Moldova. Documentele aprobate vor fi transmise autorităților moldoveneşti, reprezentanţelor şi ambasadelor străine, organizaţiilor şi experţilor europeni şi internaţionali care monitorizează dezvoltarea democratică a Moldovei, altor persoane şi instituţii interesate.

Limba de lucru a Forumului va fi română, cu traducerea simultană în rusă și engleză a sesiunilor de deschidere şi de încheiere a Forumului.

Doritorii să participe la Forumul Mass-Media 2017 încă se pot înscrie la eveniment până pe data de 5 noiembrie, ultima zi de înregistrare. Înregistrarea se poate face pe pagina web www.mediaforum.md

Desfăşurarea Forumului Mass-Media 2017 este finanţată de Programul Mass-Media al Fundaţiei Soros-Moldova şi co-finanţată de Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate (Germania), DW Academie (Germania) şi Ambasada SUA în Republica Moldova.