logo

Ambasada Ungariei a lansat expoziţia personală a pictoriţei Valentina Bobcova


https://www.ipn.md/ro/ambasada-ungariei-a-lansat-expozitia-personala-a-pictoritei-valentina-bobcova-7967_1023566.html

Ambasada Ungariei la Chişinău a lansat o expoziţie a pictoriţei din Republica Moldova, Valentina Bobcova, membră a Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova. Expoziţia cuprinde 25 de lucrări, majoritatea portrete, transmite IPN.

La eveniment au participat reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Chişinău, artişti plastici, scriitori şi ziarişti. „Îngerii Valentinei Bobcova sunt personaje mistice, dar care au ochi lumeşti. Privindu-i, veţi observa că ei emană căldură. De ce îngerii Valentinei Bobcova seamănă mai mult cu oamenii? Ei dorm, se gândesc, zâmbesc, astfel, ei se apropie de vizitatori prin naturaleţea şi expresivitatea lor”, a menţionat ambasadorul Ungariei la Chişinău, Mátyás Szilágyi.

Viceministrul Culturii, Gheorghe Postică, a menţionat că Ambasada Ungariei în Moldova s-a manifestat de-a lungul anilor ca un promotor al culturii universale şi maghiare. „Ne bucură faptul că Ungaria se apropie de Moldova. Vreau să remarc foarte bunele relaţii care există între ţările noastre, activitatea culturală pe care o exercită Ambasada. Această expoziţie este încă un exemplu în acest sens”, a menţionat viceministrul.

Pictoriţa Valentina Bobcova a menţionat că este plăcut surprinsă de faptul că întregul proces de organizare a fost asumat de Ambasadă. „Acest lucru demonstrează că oamenii doresc să împartă cu ceilalţi lucrurile frumoase pe care le-au văzut. Mă bucur că s-a adunat un public care nu este indiferent de ceea ce se întâmplă în viaţa artistică a ţării”, a afirmat pictoriţa.

Valentina Bobcova a studiat la Academia de Arhitectură, Sculptură şi Pictură din Sankt Petersburg, Rusia. Lucrările ei au fost prezentate de-a lungul anilor la expoziţii naţionale şi internaţionale cum ar fi „Saloanele Moldove”, „M-APT”. Lucrările de pictură ale autoarei se află în colecţiile private şi publice din Moldova, Spania,Germania, Statele Unite, Franţa, Rusia şi Ucraina.