logo

Alte rămășițe din pretinsa rachetă de la Chițcani, depistate pe un câmp


https://www.ipn.md/ro/alte-ramasite-din-pretinsa-racheta-de-la-chitcani-depistate-7967_1099654.html

Alte rămășițe dintr-o pretinsă rachetă au fost depistate pe un câmp din satul Chițcani din regiunea transnistreană. Administrația de la Tiraspol crede că aceste bucăți sunt din pretinsa rachetă depistată luni într-o gospodărie din aceeași localitate, transmite IPN.

Ministerul afacerilor interne de facto de la Tiraspol precizează că bucățile metalice cu formă cilindrică au fost depistate aseară de către un locuitor din Chițcani care efectua lucrări în câmp. Una dintre bucăți avea o lungime de circa 3 metri.

La fața locului specialiștii au stabilit că ar fi vorba despre bucăți din pretinsa rachetă S 300, și anume rezervorul pentru combustibil și motorul de propulsie. Așa-zisele autorități din stânga Nistrului menționează că nicio persoană nu a avut de suferit și îndeamnă populația la calm.

Luni, o rachetă S 300 a fost identificată în regine, a anunțat Oleg Beleakov, reprezentantul Tiraspolului în Comisia Unificată de Control. Elemente ale acestei rachete, produse în 1968, au căzut într-o grădină din satul Chițcani. Victime sau pagube nu au fost înregistrate.

Ministerul Apărării al Republicii Moldova a comunicat că nu este clară originea obiectului identificat și nici nu se confirmă din surse independente traiectoria acestuia.

Marți, în cadrul unei conferințe de presă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, s-a referit la pretinsa rachetă identificată în regiunea transnistreană. „Vreau să repet încă o dată situația pe care am văzut-o luni se datorează faptului că este un război la granițele noastre, un război de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei. Mai multe necunoscute sunt la acest capitol. Ministerul Apărării nu confirmă că spațiul aerian național a fost survolat de obiecte neidentificate”, a notat purtătorul de cuvânt. Potrivit lui Daniel Vodă, reprezentantul Chișinăului în cadrul Comisiei Unificate de Control va adresa întrebările de specialitate pentru a afla mai multe detalii.