logo

Alexandr Stoianoglo: Businessul din Moldova are nevoie de stimulente și facilități


https://www.ipn.md/ro/alexandr-stoianoglo-businessul-din-moldova-are-nevoie-de-stimulente-8013_1108054.html

Crearea unui mediu favorabil pentru afaceri ar putea opri exodul populației și ar reîntoarce forța de muncă din diasporă. Candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de președinte al țării, Alexandr Stoianoglo, menționează că antreprenorii din Moldova mențin economia funcțională, în pofida „presiunilor autorităților și a condițiilor economice ostile”, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, candidatul a declarat că, deopotrivă cu menținerea unui climat de afaceri favorabil, businessul din Moldova are nevoie de stimulente și facilități. În opinia sa, printre cele mai importante schimbări de care oamenii de afaceri au nevoie se numără eliminarea restricțiilor artificiale asupra circulației mijloacelor financiare.

Alexandr Stoianoglo consideră că este necesară implementarea facilităților și stimulentelor exclusive pentru dezvoltarea afacerilor în mediul rural, în special în sectorul agricol. De asemenea, să se aplice stimulente pe termen lung pentru sprijinul financiar și fiscal al investițiilor.

„Oferirea de suport și facilități pentru înființarea întreprinderilor industriale. Implementarea unor programe dedicate sprijinirii afacerilor, axate pe producția de bunuri care înlocuiesc importurile. Stimulente fiscale pentru investiții în sectoare cu valoare adăugată mare și tehnologii inovatoare”, mai punctează candidatul.

Potrivit lui, antreprenorii solicită dialog și crearea unui mediu de afaceri favorabil, care ar exclude orice presiune sau intervenție din partea organelor de control și de drept, pentru a asigura stabilitate și transparență în relațiile economice. „Garantez că acest obiectiv va putea fi realizat într-un timp record, asigurând caracterul ireversibil al schimbărilor. În calitate de președinte, voi face uz de toate atribuțiile funcționale, prevăzute de Constituție, pentru a asigura implementarea acestora”, a mai spus candidatul PSRM.