logo

Alexandr Stoianoglo acceptă dezbaterile în formatul propus de Maia Sandu


https://www.ipn.md/ro/alexandr-stoianoglo-accepta-dezbaterile-in-formatul-propus-de-maia-8013_1108368.html

Candidatul Partidului Socialiștilor, Alexandr Stoianoglo, anunță că acceptă propunerea Maiei Sandu de a desfășura dezbaterile electorale fără moderator, transmite IPN.

„Desigur, accept propunerea dumneavoastră și sunt pregătit pentru o discuție conform condițiilor indicate de dumneavoastră. Acestea sunt, fără îndoială, foarte confortabile”, a precizat concurentul electoral.

Totodată, acesta precizează că nu el a inițiat discuția privind inacceptabilitatea anumitor moderatori. „Mă bucur, totuși, că ați găsit o soluție pentru a vă ajusta poziția. Vă mulțumesc pentru acest lucru”, scrie Alexandr Stoianoglo pe rețelele sale de socializare.

Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, l-a invitat pe contracandidatul său la dezbateri electorale fără moderator. Acestea ar urma să aibă loc duminică, la Palatul Republicii, la ora 10.00.

După alegerile prezidențiale, cei doi concurenți electorali s-au invitat reciproc la dezbateri electorale. Mărul discordiei a fost moderatorul. Echipa lui Alexandr Stoianoglo l-a propus pe jurnalistul Gheorghe Gonța. Chiar dacă echipa PAS l-a acceptat, după criticile declanșate s-a răzgândit. Consiliul de Presă a emis o declarație în care menționează că alegerea lui Gheorghe Gonța ca moderator „este o lipsă de respect față de public, o legitimare a comportamentelor lipsite de integritate și o promovare a practicilor absolut neconforme cu jurnalismul profesionist și etic”. Consiliul amintește că Gheorghe Gonța a recunoscut, în repetate rânduri, în interviurile pe care le-a oferit, că a acceptat „bani în plic” de la politicieni.