logo

Alexandr Nesterovschi: Ceea ce vedem azi în Parlament e o dovadă clară de frică din partea PAS


https://www.ipn.md/ro/alexandr-nesterovschi-ceea-ce-vedem-azi-in-parlament-e-7965_1099539.html

Deputatul Alexandr Nesterovschi susține că încercarea de astăzi din Parlament de a-i ridica imunitatea parlamentară este o manifestare clară de frică din partea Partidului Acțiune și Solidaritate față de „înfățișarea care a devenit un simbol al luptei Partidului Renaștere”, transmite IPN.

Potrivit lui, astăzi în sudul, centrul și nordul țării au avut loc percheziții în care sunt vizați membrii formațiunii. Parlamentarul califică aceste acțiuni ca fiind o încercare jalnică de a-i speria, de a-i priva de dreptul la vot, dar și de a-i priva de dreptul de a lupta împotriva ilegalităților care au loc în țară.

Deputatul a făcut apel către comunitatea internațională să acorde atenție evenimentelor care au loc în Republica Moldova și să condamne acțiunile partidului de guvernământ. Potrivit lui, presiunea din partea partidului de guvernământ nu va opri Partidul Renaștere în lupta sa pentru cetățeni și pentru țară.

Procuratura Generală a cerut astăzi ridicarea imunității parlamentare a deputatului Alexandr Nesterovschi, dar și a colegii sale, Irina Lozovan. Nesterovschi este vizat în trei cereri de ridicare a imunității. În una din ele – pentru „corupere pasivă: pretinderea, acceptarea și primirea personal sau prin mijlocitori de către o persoană cu funcție de demnitate publică de bunuri ce nu i se cuvin pentru sine și pentru a îndeplini acțiuni în exercitarea funcției sale”. În a doua cerere acestuia i se impută, ca și Irinei Lozovan, „acceptarea cu bună știință a finanțării partidului politic din partea unui grup criminal organizat”. În cel de-al treilea demers al Procuraturii se face trimitere la „finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali sau a participanților la referendum în modalitatea normativă, pregătirea finanțării partidelor politice din surse interzise de lege, săvârșită în proporții mari”.

Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au fost deputați ai Partidului Socialiștilor, pe care l-au părăsit în luna martie 2023. La mijlocul lunii mai, cei doi deputați au anunțat că aderă la Partidul Renaștere, la care mai târziu au aderat și alți doi deputați socialiști, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski.