logo

Al X-lea Congres internațional pentru studenți, doctoranzi și tineri medici MedEspera


https://www.ipn.md/ro/al-x-lea-congres-international-pentru-studenti-doctoranzi-si-7542_1104201.html

Al X-lea Congres internațional pentru studenți, doctoranzi și tineri medici MedEspera

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova vă invită la Congresul bienal internațional pentru studenți, studenți-doctoranzi și tineri medici MedEspera, ediția a X-a.

Inaugurarea Congresului va avea loc pe data de 25 aprilie 2024, cu începere de la ora 10:00, în Sala polivalentă a Complexului Sociocultural Universitar, et. 3 (str. Nicolae Testemițanu, 25). La deschidere vor fi prezenți: Ala Nemerenco, ministra sănătății a Republicii Moldova, administrația USMF „Nicolae Testemițanu”, profesori invitați din țară și de peste hotare, studenți, medici rezidenți și tineri cercetători ș.a.

Evenimentul se va desfășura în perioada 24-27 aprilie 2024 și va include 8 prelegeri magistrale, 15 sesiuni științifice, un simpozion și 3 mese rotunde, 36 de workshopuri, ținute de personalități notorii din domeniul medicinei, stomatologiei și farmaciei. Forumul va întruni peste 700 participanți, dintre care 600 – naționali și peste 100 internaționali (România, Cehia, Serbia, Grecia, Marea Britanie, Elveția ș.a.).

MedEspera se numără printre cele mai grandioase forumuri ştiinţifice ale universității noastre și reprezintă o platformă viabilă pentru tinerii cercetători de a-şi promova proiectele de cercetare și realizările științifice, de a-şi dezvolta cunoștințele în domeniul medicinei, stomatologiei, farmaciei și sănătății publice şi de a stabili relaţii de colaborare și de prietenie cu semenii lor de peste hotare.

Ceremonia de închidere a Congresului și de premiere va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, ora 10:00, în Sala polivalentă a Complexului Sociocultural Universitar.

Evenimentul este organizat de USMF „Nicolae Testemițanu” în parteneriat cu Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină din Moldova, sub egida Ministerului Educației și Cercetării și a Ministerului Sănătății a Republicii Moldova.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul congresului: https://medespera.md/en

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”

*******

DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.