logo

Ajutoare pentru opt mii de familii din Chișinău în prag de an școlar


https://www.ipn.md/ro/ajutoare-pentru-opt-mii-de-familii-din-chisinau-in-7967_1106784.html

Opt mii de familii defavorizate din municipiul Chișinău vor primi ajutoare în mărime de 700 de lei pentru pregătirea elevilor pentru noul an școlar. Despre aceasta a anunțat la ședința Primăriei șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, transmite IPN.

Andrei Pavaloi a menționat că deja 6 103 copii au primit banii. În tranșa a doua, urmează să primească ajutor încă 1 897 de elevi. „Vorbim aici în mod special despre elevii care sunt înmatriculați în clasa întâi”, a precizat responsabilul.

Referindu-se la înscrierea copiilor în clasa I, Andrei Pavaloi a menționat că acest proces continuă cu etapa a III-a, care se desfășoară în perioada 20-30 august. „Din cele 10 409 locuri planificate înscriere în clasa I, au fost înmatriculați 10 364 de copii. Credem că până la 30 august această cifră va fi depășită, ținând cont că în etapa a II-a au fost deschise suplimentar 11 clase”, precizează adjunctul Direcției.

Cât privește învățământul liceal, în clasa a X-a au fost înmatriculați aproape 5 mii de elevi, iar libere mai rămân 395 de locuri.