logo

Aglomerații la mai multe secții de votare din străinătate


https://www.ipn.md/ro/aglomeratii-la-mai-multe-sectii-de-votare-din-strainatate-8008_1077269.html

La mai multe secții de votare din străinătate, în jurul orei 10.00, se înregistrau aglomerații. Este vorba, în mare parte, despre secțiile de votare organizate în Germania și Italia, transmite IPN.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că se înregistrează disponibilitate de acces redusă, cu un rând de peste o sută de persoane, la secțiile de votare din Berlin, Frankfurt, Hamburg, Parma, Mestre și Milano.

Disponibilitate de acces medie, cu rând de 50 - până la o sută de persoane, se atestă la secțiile de votare din Villeneuve-Saint-Georges și Bruxelles.

În contextul pandemiei COVID-19, autoritățile îndeamnă diaspora să respecte strict normele de conduită în vigoare din statele de reședință și să urmărească actualizările de pe paginile web ale misiunilor diplomatice.

Pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, au fost constituite 2 143 de secții de votare. Dintre acestea, 139 de secții de votare au fost constituite pentru cetățenii Republicii Moldova aflați peste hotarele țării.