logo

Adunarea ONU a adoptat o rezoluție propusă de Moldova


https://www.ipn.md/ro/adunarea-onu-a-adoptat-o-rezolutie-propusa-de-moldova-7967_1045615.html

Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) a adoptat, prin consens, o rezoluție propusă de către Republica Moldova, privind cooperarea dintre ONU și Organizația pentru Democrație și Dezvoltare Economică – GUAM. Rezoluția stabilește un cadru formal de cooperare între ONU și GUAM, care va ghida interacțiunea celor două organizații în perioada următoare, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, în discursul introductiv, Victor Moraru, reprezentantul permanent al Moldovei pe lângă ONU, a menționat că rezoluția propusă de Republica Moldova, în calitatea sa de președinte în exercițiu al GUAM, urmărește stabilirea unui cadrul formal de cooperare între aceste două organizații.

Președinția GUAM este exercitată după principiul rotației, de obicei anual – de la summit la summit. În anul 2017, Georgia a deținut Președinția în exercițiu a GUAM, preluată în 2018 de către Republica Moldova, care în 2019 va fi urmată de Ucraina.