logo

Adolescenţii în situaţie de risc vor fi ajutaţi prin intermediul unei aplicaţii mobile


https://www.ipn.md/ro/adolescentii-in-situatie-de-risc-vor-fi-ajutati-prin-intermediul-7967_1031696.html

Asociaţia Obştească „Altruism” a lansat o aplicaţie mobilă prin care îşi propune să acorde consiliere psihologică adolescenţilor şi tinerilor aflaţi în situaţie de risc, dar şi pentru adulţii din anturajul acestora. Într-o conferinţă de presă la IPN, preşedinta asociaţiei, Liuba Ceban, a menţionat că prin intermediul acestei aplicaţii mobile solicitanţii vor putea lua legătura cu un specialist în prevenirea suicidului.

„Această aplicaţie oferă mai multe oportunităţi persoanelor care au nevoie de susţinere emoţională. În acest fel, noi sperăm că o să fim mai aproape de adolescenţii şi tinerii care trec prin situaţii complicate ale vieţii, care se simt singuri. Ei vor avea alături un susţinător virtual”, a spus Liuba Ceban.

Serghei Perşin, cel care a elaborat aplicaţia HelpApp, a menţionat că tehnologiile informaţionale au un potenţial foarte mare şi e binevenit să fie folosite în eforturile de prevenire a suicidului.

Tot astăzi, asociaţia a lansat şi pagina web mirt.md. „Pe această pagină, profesioniştii din 11 domenii pot să găsească resurse care i-ar ajuta să afle mai multe despre prevenirea suicidului, cum ar trebui să abordăm oamenii care vin în contact cu noi şi pot să aibă probleme emoţionale”, a mai spus Liuba Ceban. Pagina este dedicată specialiştilor din învăţământ, mass-media, medicină, religie, psihologie etc.

Designerul web care a creat pagina mirt.md, Diana Draganova, a afirmat că pentru prima dată s-a implicat într-un proiect social şi consideră acest lucru extrem de important. „Cred că a ieşit un produs important, interesant, care va fi de folos pentru a ajuta tinerii să povestească despre problemele lor”, a spus Diana Draganova.

Potrivit datelor Asociaţiei „Altruism”, anul trecut 556 de oameni şi-au pus capăt zilelor în Republica Moldova, cei mai mulţi sunt bărbaţi (445).