logo

Adolescenţi implicaţi în activităţi de agitaţie electorală la Comrat


https://www.ipn.md/ro/adolescenti-implicati-in-activitati-de-agitatie-electorala-la-comrat-8013_1107839.html

Șapte adolescenţi din Comrat au fost implicati în procesul de agitaţie electorală în favoarea unui concurent electoral. Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei, o grupare criminală ar fi încadrat tinerii în activităţi, interzise lor prin lege, sub pretextul realizării unui sondaj în favoarea unui partid politic. Una din adolescente ar fi primit o recompensă de peste 5 mii de lei, din care a reuşit să transmită sume mai mici şi altor tineri implicaţi, tranmsite IPN.

Poliţia a publicat un material video, în care unul dintre adolescenţi face mărturii despre indicaţiile pe care le-au primit. În scop de protecţie, adolescentul are chipul blurat şi vocea modificată.
 

Ei ne-au spus să nu spunem „Votaţi pentru acest candidat sau pentru acesta!”, că este interzis. De aceea am folosit termenii „simpatie”, „antipatie”, „vă place?”,” nu vă place?”. Când au venit să ne dea toţi banii, unul dintre ei era vorbăreţ. Ne-a spus că a revenit recent din „Evrazia”, s-a întors din Rusia. Cel mai probabil, el activează pentru partidul lui Şor”, mărturiseşte adolescentul în înregistrearea video publicată de IGP.

Oamenii legii atenţionează părinții să fie prudenţi, astfel încât copiii să nu fie implicaţi în acțiuni cu caracter politic, ceea ce îi poate pune în pericol, dar și contravine legislaţiei Republicii Moldova, fiind încălcate drepturile copilului.