logo

Actuala opoziţie trăieşte ca în rai, Alexandru Oleinic


https://www.ipn.md/ro/actuala-opozitie-traieste-ca-in-rai-alexandru-oleinic-7965_1009035.html

PCRM astăzi nu este în opoziţie, ci într-un rai, este de părere copreşedintele coordonator al Partidului Popular din Republica Moldova, Alexandru Oleinic. Politicianul susţine că pe timpul când era deputat în Parlamentul Republicii Moldova, în opoziţia comuniştilor, nu avea acces la toate resursele la care au acces astăzi aceştia, transmite IPN.

„Noi opt ani de zile nu am avut acces la mass-media, am avut probleme şi la promovarea iniţiativelor legislative, a legilor şi multe probleme care ţineau de promovarea imaginii partidului. Noi opt ani am putut doar să mergem în teritoriu pentru a spune oamenilor care sunt viziunile şi poziţiile noastre asupra unor probleme. Astăzi opoziţia parlamentară are acces la libera exprimare şi la mass-media foarte larg. Actualmente opoziţia îşi poate expune viziunile, ceea ce nu am avut noi când comuniştii au fost a guvernare”, a spus politicianul în cadrul dezbaterilor publice „Dacă alegerile parlamentare ar avea loc mâine… Imaginea guvernării şi opoziţiei în percepţia societăţii moldoveneşti ca indiciu pentru perspectivele politice ale ţări”, organizate de agenţia IPN.

Alexandru Oleinic a subliniat că Moldova are o opoziţie clasică, în sensul în care reuşeşte să-i creeze guvernării probleme serioase. Totodată şi partidele extraparlamentare întâlnesc unele probleme, deoarece nu sunt auzite de către guvernare. „Noi anunţăm care sunt viziunile şi poziţiile noastre, dar acestea nu sunt luate în considerare de guvernare. Partidele nu au fost invitate niciodată la discuţii pe problemele stringente ale ţării”, a menţionat fostul deputat.

Alexandru Oleinic a subliniat că imaginea guvernării se reflectă prin numărul mare de cetăţeni care sunt nemulţumiţi de sărăcie, preţuri, salarii mici, pensii, corupţie etc. „Societatea percepe clasa politică după fapte. Avantajele guvernării sunt că aceasta are acces la resurse administrative, la resurse financiare, mass-media, dar, totodată dezavantajele guvernării ţin de responsabilitate”, a subliniat politicianul.

„Dacă alegerile parlamentare ar avea loc mâine… Imaginea guvernării şi opoziţiei în percepţia societăţii moldoveneşti ca indiciu pentru perspectivele politice ale ţării”, este ediţia a XXIII-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, organizat cu susţinerea Fundaţiei germane „Hanns Seidel”.