logo

Actorul român Florin Piersic, decorat cu titlu „Artist al Poporului”


https://www.ipn.md/ro/actorul-roman-florin-piersic-decorat-cu-titlu-artist-al-poporului-7967_1025084.html

Preşedintele Nicolae Timofti i-a conferit actorului de teatru şi film din România, Florin Piersic, titlul onorific „Artist al Poporului”. Un decret în acest sens a fost semnat marţi, 26 ianuarie, transmite IPN

Într-un comunicat de presă al Preşedinţiei se menţionează că titlul a fost acordat în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea artei scenice, pentru succese remarcabile în activitatea de creaţie şi contribuţie substanţială la aprofundarea relaţiilor culturale dintre România şi Republica Moldova.

În anul 2012, prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, Florin Piersic a primit cetăţenia Republicii Moldova.

Pe parcursul carierei sale artistice, Florin Piersic a jucat dramă, comedie, tragedie, şi a interpretat figuri istorice. Pentru contribuţia adusă dezvoltării teatrului şi cinematografiei româneşti Florin Piersic a fost decorat pe 30 mai 2002 cu Ordinul naţional Steaua României în grad de Cavaler, iar în 2009 i-a fost decernat un premiul pentru întreaga carieră la „Festivalul Internaţional de Film Transilvania”.

Actorul a mai primit titlul de „Cetăţean de Onoare” al mai multor oraşe din România - printre care Bacău, Cluj-Napoca, Sighet, Suceava, Baia Mare, Oradea, Bucureşti şi Galaţi.