logo

Activistul unionist Vlad Bilețchi va participa la alegeri pe lista Partidului Liberal


https://www.ipn.md/ro/activistul-unionist-vlad-biletchi-va-participa-la-alegeri-pe-lista-partidului-li-7965_1046401.html

Liderul organizației civice unioniste Unirea – ODIP, Vlad Bilețchi, a anunțat că va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie pe lista Partidului Liberal pentru circumscripția națională. De asemenea, va candida și pe circumscripția uninominală nr. 26 Centru, Buicani. În prezent grupul de inițiativă colectează semnături pentru susținerea candidaturii sale.

Într-o conferință de presă la IPN, Vlad Bilețchi a declarat că a decis să se implice în campania electorală deoarece unioniștii reprezintă o parte importantă din societate, care însă riscă să nu fie reprezentată în viitorul legislativ din cauza retragerii a mai multor formațiuni unioniste din campania electorală. Potrivit acestuia, forțele unioniste nu au reușit să-și realizeze pe deplin năzuințele deoarece au fost nevoite să cedeze de fiecare dată pentru diverse motive, ca salvarea vectorului european sau pentru așa zisul „bine comun”.

Vlad Bilețchi susține că Partidul Liberal a fost formațiunea care a acceptat prezența sa pe listă fără ca să-i ceară  să fie membru de partid. Acesta susține că și pe viitor va rămâne neafiliat politic.

„Obiectivul meu personal este să lupt în continuare pentru cauza națională, pentru promovarea acesteia prin valorificarea tuturor instrumentelor legale posibile, inclusiv cele politice, cum ar fi inițiativele legislative, sesizările la Curtea Constituțională, pentru realizarea cauzei unioniste. În condițiile politice actuale, trebuie să uităm de orgolii și supărări din trecut și să conștientizăm că, doar fiind uniți, vom putea avea în viitorul Parlament cât mai mulți unioniști, cât mai mulți oameni tineri și integri, care vor lupta pentru realizarea cauzei naționale de reîntregire a neamului românesc”, a declarat Vlad Bilețchi.

Prezent la conferința de presă, președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a afirmat că de-a lungul timpului unioniștii au fost cei care au făcut anumite sacrificii pentru a salva vectorul european și, cu toate acestea, acestor forțe li s-a dat cu piciorul. Potrivit liderului liberal, unirea este necesară deoarece oferă certitudinea unui trai mai bun, a unor pensii și salarii mai mari pentru toți cetățenii.

„Dincolo de Prut, salariile și pensiile sunt la alt nivel de aproximativ 500 de euro și mai sus, iar PIB-ul României este de cinci ori mai mare decât cel al Republicii Moldova. Ceea ce ne promit partidele politice că vor realiza în viitor, în România demult este. Nouă ne trebuie 50 de ani să ajungem România din urmă, iar acest lucru înseamnă două sau trei generații sacrificate”, a mai spus liderul PL, Dorin Chirtoacă.